Festivals, Top 10 tips

Coachella Festival 2020

Coachella 2020

Coachella Valley Music and Arts festival 2020

Coachella 2020Wie heeft er nog nooit van gehoord? Het Coachella Festival. In 1999 werd dit muziek en kunst festival voor het eerst georganiseerd en is sindsdien uitgegroeid tot 1 van de grootste en bekendste festivals van de hele wereld. De officiële naam van dit muziekfestival is Coachella Valley Music and arts festival, maar de meeste mensen noemen het Coachella. Dit festival vindt jaarlijks plaats in Indio, California in de United States. Aangezien het festival plaatsvindt in de Coloradowoestijn, waar het gemiddeld zo’n 38 graden wordt overdag, is dit met recht 1 van de heetste festivals ter wereld. Voor House Of Festivals is dit festival een grote bron van inspiratie. Elk jaar zien we de grootste artiesten, de mooiste kunst en de beste outfits voorbij komen.

Hoe is Coachella ontstaan?

Coachella 2020Dat is op zich wel een grappig verhaal. In 1993 zou de band Pearl Jam een concert geven in Los Angeles. Door onenigheid met Ticketmaster over de service kosten, weigerden zij om op te treden. Aangezien zij hun fans niet teleur wilden stellen, hebben zij hun boekingskantoor Goldenvoice opdracht gegeven om op zoek te gaan naar een andere locatie. Paul Tollett (1 van de oprichters van Coachella) kwam toen uit bij de Empire Polo Club om het Pearl Jam concert te boeken. Dit heeft naar zijn eigen zeggen de basis gelegd voor de toekomstige Coachella festivals op het terrein. In 1997 had Goldenvoice het zwaar om concerten te kunnen boeken door de grote concurrentie van andere maatschappijen. Zo begon Paul Tollett te brainstormen over een muziek festival. Hij wilde voornamelijk aankomende talenten boeken die nog niet waren doorgebroken. Hij woonde in 1997 het Glastonbury Festival bij en begon daar folders uit te delen aan artiesten en managers. Op de folders stond een zonnig Coachella i.p.v. de regenachtige en modderige Glastonbury, maar niemand nam hem toen serieus. Ik zou hun gezichten nu weleens willen zien hahaha.

Coachella 2020Wanneer vindt Coachella plaats?

In 1999 werd het Coachella festival in Oktober gehouden en was het slechts 1 dag. In 2000 was er geen festival, maar in 2001 kwamen zij terug met een 1 daags event. Vanaf 2002 werd het wegens de groeiende populariteit uitgebreid naar 2 dagen. Dit is 5 jaar lang zo geweest, totdat het festival in 2007 uitgroeide tot een 3 daags evenement. Pas in 2012 werd het een 3 daags festival wat 2 weekenden achter elkaar werd gehouden. Sinds 2012 vindt het festival plaats tijdens de eerste 2 weekenden van April. Dit jaar is het festival van 10-04 tm 12-04 en de week erna van 17-04 tm 19-04. Beide weekenden hebben dezelfde line-up.

Hoogtepunten in de Coachella geschiedenis

In 1999 werd het festival voor de eerste maal georganiseerd, maar i.p.v. de 70000 bezoekers waar op gehoopt werd, kwamen er maar 37000, waardoor het festival met een schuld van $ 850000,- bleef zitten. Artiesten werden hierdoor pas veel later betaald en de organisatoren hebben hierdoor 2 jaar moeten vechten om te overleven. In 2001 kwamen er 32000 bezoekers naar het festival en leden de organisatoren wederom verlies. Toch bleven zij erin geloven en werd er in 2002 eindelijk geen winst maar ook geen verlies gemaakt.

Coachella 2020In 2003 kwamen er 60000 bezoekers naar het inmiddels tweedaagse festival en werd het mogelijk om te kamperen op het festivalterrein.

In 2004 overleed mede-oprichter van Goldvoice Rick van Santen aan de gevolgen van een griep en was Paul Tollett gedwongen om de helft van Coachella te verkopen aan AEG. Voor het eerst werd in dit jaar Coachella 2 dagen uitverkocht en kwamen er meer dan 110000 bezoekers af op de meer dan 80 acts. Uit alle 50 staten van de USA waren er bezoekers aanwezig en dit jaar wordt echt gezien als het positieve keerpunt van het festival.

In 2006 waren er 2 grote headliners; Madonna en Daft Punk. Deze laatsten traden op met een Pyramide vormig podium, wat inmiddels bekend staat als 1 van de meest memorabele optredens in de geschiedenis van Coachella.

Coachella 2020In 2007 werd Coachella een 3 daags festival.

In 2012 was er op het festival een bewegend en rappend hologram te zien van de in 1996 vermoorde rapper Tupac Shakur.

In 2013 besloot de organisatie het land dat zij normaal leaseten voor het festival zelf te kopen om zodoende meer ruimte te creëren voor meer parkeerruimte en plek om te overnachten.

In 2014 waren er maar liefst 184 acts te bewonderen tijdens Coachella, waaronder de reünie van Outkast. De reguliere kaartjes waren in slechts 20 minuten volledig uitverkocht en de VIP tickets binnen 3 uur. Coachella werd dit jaar uitgeroepen tot Top Festival bij de Billboard Touring Awards.

Coachella 2020In 2017 werd het Coachella festivalterrein gebruikt om scenes uit de film A star is Born met Lady Gaga en Bradley Cooper te filmen. Dit gebeurde niet tijdens het festival zelf, maar tijdens de dagen tussen de 2 weekenden in.

 

 

Coachella 2020In 2018 werd Beyonce de eerste Afro-Amerikaanse vrouw als headliner op Coachella ooit en zij gaf een onvergetelijke show. Haar show bracht een tribuut aan de historische zwarte scholen en universiteiten. Zo was er een complete band te zien met majorettes, diverse schrijvers en gast optredens van “gekleurde” artiesten. De gehele show was beïnvloed door “zwart feminisme” en volgens alle media een historisch moment. Haar optreden zorgde ervoor dat er 458000 mensen tegelijk via Youtube naar haar optreden keken en werd daarmee het best bekeken optreden ooit. Het gehele festival heeft in totaal 41 miljoen viewers gehaald, wat het het beste livestream event ooit maakte!!

In 2019 vierde Coachella haar 20ste editie en had als headliner o.a. Ariana Grande die met haar 25 jaar de jongste headliner ooit werd!!

 

Coachella 2020

Wie staan er in de Line-up dit jaar?

In totaal over de twee weekenden verspreid, zullen er meer dan 50 artiesten komen optreden. Op de vrijdag kunnen we dit jaar als headliners Rage Against The Machine verwachten, alsmede Peggy Gou, Calvin Harris, Lane 8 en TNGHT. Ook zullen Daphni, TOKiMONSTA, IDLES, Jayda G, and Northampton rapper slowthai op beide vrijdagen te bewonderen zijn.

Op de zaterdagen is de grote headliner de bekende rapper Travis Scott. Je weet wel, die leuke gast die een dochtertje Stormy samen met Kylie Jenner heeft. Ook zullen namen als ANNA, Dixon, Disclosure, Ellen Allien en Flume komen optreden. Hot Chip zal ook beide zaterdagen komen optreden met Black Coffee, Chris Liebing en Yaeji.

Op de beider zondagen zal Frank Ocean de grote headliner zijn. Samen met Duck Sauce, Fatboy Slim, Lana Del Rey, Lil Nas X, slowthai collaborator en Mura Masa.

Voor de volledige Line-up, verwijzen wij je graag naar de website van Coachella; www.coachella.com/lineup

 

Coachella 2020Wat is er allemaal te doen op Coachella?

Het leuke aan Coachella is dat er echt voor elk wat wils te beluisteren is. Er komen zoveel muziek genres voorbij zoals Rock, Pop, Indie, HipHop en electronic Dance music. Daar zit altijd wel iets tussen wat jij leuk vindt. Inmiddels is Coachella ook uitgegroeid tot een status festival en kost het de organisatie weinig moeite om de grootste artiesten als headliner te boeken. Iedereen wil wel op een podium van Coachella staan. Er zijn verschillende podia zoals o.a.: Coachella Stage, Yuma Stage, Outdoor Theatre, Gobi Tent, Mojave Tent, de Sahara Tent, Sonora, Heineken House, Despacio, Antartic en de Oasis Dome.

Coachella 2020Bij Coachella zie je niet alleen de allergrootste artiesten, maar ook opkomend talent of groepen die weer bij elkaar komen en hun comeback hebben. Over het gehele festivalterrein zijn de mooiste kunstwerken en sculpturen te zien. Ook tref je overal verschillende podia die non stop live muziek ten gehore brengen.

Behalve van de geweldige muziek kun je ook dit jaar ook weer genieten van de diverse dingen die er op Coachella te zien en te doen zijn. Zo is er de Coachella Art studio, waar je je creativiteit lekker de vrije loop kunt laten. Je kunt meedoen aan diverse spellen waarbij je echte prijzen kunt winnen en je kunt naar de Vintage markt om gave tweedehands items op de kop te tikken. Er is zelfs een platenwinkel waar je tussen ruim 30000 platen kunt snuffelen. Uiteraard is er voldoende Coachella Merchandise te koop en gave, exclusieve items van de artiesten. Natuurlijk is jouw Coachella weekend niet compleet als je niet in het iconische reuzenrad bent geweest. Met prachtig uitzicht over het gehele festivalterrein is dit echt een must do als je hier bent. Dit iconische reuzenrad zie je ook veel bij influencers op Instagram voorbij komen, dus als je er toch bent, maak dan direct even een te gekke foto van jouw en je vriendinnen in jullie te gekke festivaloutfits!!

Coachella 2020

 

Mocht jij 1 van de gelukkigen zijn die naar Coachella gaat dit jaar, dan wensen wij je heel veel plezier en zouden het leuk vinden om een foto van je te zien.

Liefs House Of Festivals

Coachella 2020

Related Posts