Festivals, Top 10 tips

Gratis festivals Koningsdag 2020

Koningsdag 2020

Gratis festivals tijdens Koningsdag 2020

Koningsdag 2020Zoals iedereen inmiddels wel weet, vieren we sinds 2014 op 27-04 Koningsdag. Wel sneu altijd die foto’s online van die paar verdwaalde toeristen die een oud foldertje hebben gelezen en compleet in het oranje gekleed op 30-04 op zoek zijn naar het feest.

Koningsdag 2020Er zijn veel activiteiten rondom Koningsdag. Zo begint het feest al de avond van tevoren tijdens de zogenoemde Koningsnacht. Kinderen mogen dan al op een kleedje gaan zitten, er zijn veel live acts op straat en een hoop gezellige feestjes. Dit gaat lekker door op Koningsdag zelf, dus je kunt helemaal los gaan!! Wij snappen dat het niet voor elke portemonnee haalbaar is, dus hebben wij een overzichtje voor je gemaakt van de GRATIS festivals waar jij heen kunt tijdens Koningsdag 2020!!

Koningsdag 2020Kingsnight Festival

Op 26-04 kun je van start gaan in Enschede tijdens het Kingsnight Festival!! Om de verjaardag van de Koning met zijn allen te vieren, komen we massaal in het oranje gekleed samen in Enschede. Het festival vindt plaats op het campus terrein van de Universiteit Twente in Enschede. Met o.a. Partysquad, Darkraver, La Fuente, Wolter Kroes, Bizzey, East & Young, Lady Bee, Act of Rage, Loudar, The boy next door, Feest DJ Ivar, Kit Hype, Mental Theo, MC Venom, Mashup Jack, MC Boogshe, Dr. Rude, Ray Montreal, Sebastian Bronk en MC Livid belooft het een geweldig feestje te worden!! Iedereen is welkom en het mooiste is dat dit festival gratis toegankelijk is.

Koningsdag 2020Life I Live Festival

Mocht je Enschede nou net iets te ver weg vinden, dan kun je op 26-04 naar het Life I Live Festival in Den Haag. Voorheen was dit feest beter bekend als de Haagse KoninginneNach. De hele binnenstad doet mee en verandert in een groot muziekspektakel. De stad wordt ingedeeld in verschillende muziekdorpen die allemaal een eigen stijl van muziek ten gehore brengen. Zo is er voor elk wat wils!! De hele stad is 1 groot gratis muziek festivalterrein. Ook binnen in de horecalocaties die zich in de stad bevinden, zullen gezellige optredens plaats vinden en is er meer dan genoeg te beleven. Leve de Koning!!

Koningsdag 2020Kingsize Arnhem Festival 2020

Redt jij het om 2 dagen te feesten? Dan MOET jij naar het Kingsize Arnhem Festival 2020. KingSize Arnhem is een van de meest indrukwekkende koningsdag festivals. Op 27-04 is onze koning Willem Alexander is jarig en dat gaan we vieren. Op zowel 26-04 als op 27-04 kun je ’s nachts en overdag helemaal uit je dak gaan. Tijdens Koningsnacht en Koningsdag is Arnhem een dikke oranje stip op de kaart. Een hoogtepunt is het KingSize Arnhem Festival op de Markt. Het festival zit vol met toffe artiesten en een spectaculaire lichtshow. Tijdens Koningsnacht kun je genieten van optredens van o.a. Jonna Fraser, FeestDJ Ruud, Johnny 500, Trobeats en het geweldige Vunzige Deuntjes soundsystem!! Dat belooft gegarandeerd een spetterend feestje te worden!! Voor wie de dag erna nog energie heeft, gaat het feestje gewoon lekker verder. En niet met de minste artiesten!! Wat dacht je van Boef, Poke, Jayh Jawson, The Partysquad, Yung Feliz, Afrobros, Childsplay, Gio, Vato Gonzalez & MC Tjen, Team TNT en Oytiz? Behalve dat dit gezellife verjaardagsfeestje maar liefst 2 dagen duurt, is de toegang ook nog eens helemaal gratis!!

Koningsdag 2020Foute Oranje feest 2020

Als je toch die 2 dagen al in Arnhem bent, neem dan gelijk een kijkje bij het Foute Oranje feest 2020 op de Trans. Ook hier is de entree gratis en kun je rekenen op een hoge dosis gezelligheid. Met optredens van o.a. Snollebollekes, Ch!pz, Het Feestteam, Gebroeders Ko, Lawineboys, PartyFrieX,
Q-music The Party, Sjieke Bazen, Altijd Larstig & Rob Gasd’rop, Feestnation en DJ-flava belooft het een aardig feestje te worden!! Op 26-04 en 27-04 kun je hier gratis van komen genieten!!

Koningsdag 2020Royal Dutch festival

In Eindhoven kun je helemaal losgaan op 26-04 en 27-04. Eindhoven maakt zich klaar voor een Koningsnacht en Koningsdag festival op het Stadhuisplein. Dit jaar wordt door 2 grote spelers; Electric Orange en Majestic Dance Event een compleet nieuw stadsfestival georganiseerd. Zet je schrap voor het Royal Dutch festival. 2 dagen lang feesten met zijn allen in het oranje om de geboortedag van onze Koning te vieren!! Voor dit gezellige feestje dien je wel minimaal 18 te zijn, maar het goede nieuws is dat het geheel gratis te bezoeken is!! Let wel op dat je op tijd aanwezig bent, want vol is vol. Aangezien Eindhoven ook met Koningnacht en -dag “de gezelligste stad van Nederland” is, wordt er topdrukte verwacht.

Koningsdag 2020De Dancetour

Wellicht heb je al eens van ze gehoord? De Dancetour. Dancetour staat voor Bringing people Togehter. Bij Dancetour houden ze van Dance! Dance in de breedste zin: van urban, eclectisch tot progressive en freestyle. Dit jaar vindt je een divers aanbod van de tofste DJ’s en live acts op Dancetour. Voor elk wat wils, dus eenieder kan z’n dansje komen doen. Naast de muziek is er op Dancetour van alles te zien, te beleven en te ontdekken. Alles kan en alles mag. Op 27-04 komen zij naar de Spuiboulevard in Dordrecht. Artiesten zoals Lil Kleine, Je Broer, Bizzey, Stuk, Bougenvilla, Ruthles, Trobeats, Wessel S en Afro Bros komen de verjaardag van de koning met je vieren tijdens deze editie van Dancetour. Het festival is toegankelijk vanaf 16 jaar en is volledig gratis te bezoeken!!

Koningsdag 2020Oranjepop

Op 27-04 vindt dit jaar voor de 10e keer Oranjepop plaats in Dirksland. Dit geweldige Koningsdag festival bestaat al sinds 2010 en heeft nog geen jaar overgeslagen om de verjaardag van onze Koning groots te vieren. Dit jaar komen artiesten zoals Navarone, Nielson, Diggy Dex, The Dirty Daddies, Tim Akkerman & The Ivy league en DJ Thomm komen dit feest tot een oranje spektakel maken!! Dit supertoffe oranje feestje is geheel gratis te bezoeken! Behalve de lekkerste muziek, kun je op het foodplein ook nog eens terecht voor de lekkerste hapjes.

Koningsdag 2020NDSM Vrijhaven 2020

Voor de mensen die de verjaardag van onze Koning in de hoofdstad willen beleven, dan zijn er natuurlijk een heleboel opties. Net buiten de stadsdrukte, kun je lekker vluchten naar de mooie, rauwe omgeving van de kleurrijke NDSM-werf. De hele werf wordt op 27-04 omgetoverd tot 1 grote oranje mini stad. NDSM Vrijhaven 2020. Geniet van de lekkerste techno bij Voltt x Lockdown en These Guys en bezoek de midnight market bij Noorderlicht Café. Ook kun je struinen op de grootste kindervrijmarkt door de IJ-hallen en heerlijk eten bij de plaatselijke horeca zoals Bistro Noord, Pllek en Brasserie Brooklyn.

NDSM Vrijhaven, het jaarlijkse koningsdag evenement van de NDSM-werf, staat weer in de steigers. Laat je verrassen, ga op ontdekkingstocht. In iedere hoek van de NDSM-werf zal er iets te beleven zijn. Voor jong en oud, van grote tot kleine feestjes, allemaal met een eigen karakter en eigen twist. Aankomen op de NDSM-werf doe je natuurlijk in stijl met de speciale feestpont. Met de befaamde DJ’s brengen ze je al dansend naar de overkant! Zowel het festival als het tochtje op de pont, zijn volledig gratis!!

Koning Willem Alexander

Wat je ook gaat doen tijdens Koningsnacht en/of Koningsdag, doe het lekker met je vrienden en maak er een onvergetelijke ervaring van!! Of je nu op koopjesjacht gaat ergens of lekker gaat feesten, doe het goed en doe het in het oranje!! Veel plezier iedereen en Koning Willem Alexander, mocht U dit lezen, dan wensen wij U een hele fijne verjaardag toe!!

Liefs House Of Festivals

Koningsdag 2020