Festivals, Top 10 tips

Gratis (indoor) festivals

Gratis (indoor) festivals

Gratis (indoor) festivals Februari, Maart en April 2020

Gratis (indoor) festivalsWe hebben een officieel festivalseizoen in Nederland, maar wist je dat er gedurende het hele jaar festivals worden georganiseerd? Nu hoor ik je denken, ja daar heb ik toch helemaal geen geld voor om al die festivals af te gaan. Daarom hebben wij ook een blog voor je geschreven met de gratis (indoor) festivals voor de komende maanden. Lekker met gratis entree zodat je meer geld overhoudt voor je drankjes en je outfit 😊 Deze 5 gratis festivals vinden plaats in de maanden Februari, Maart en April. Tijdens Koningsdag vinden er natuurlijk ook een hoop gratis festivals plaats, maar hiervoor schrijven wij een aparte blog. Hou dus zeker onze website in de gaten om helemaal op de hoogte te blijven!!

Gratis (indoor) festivalsWinterfest 2020

Van 29-02-2020 t/m 01-03-2020 kun je naar Winterfest 2020 in Den Haag. Tijdens Winterfest vindt je in de oefenruimtes allemaal kleine popzalen, waarin je diverse genres in de Haagse muziekcultuur kunt gaan beluisteren. Van de groentjes die net hun donkere oefenhol uitkruipen, ouwe rotten die al 20 jaar binnen de muren van Popradar repeteren tot gevestigde acts die hun sporen binnen het Haagse al verdiend hebben tijdens de ontelbare evenementen die ons stadje rijk is. Je vindt ze allemaal tijdens Winterfest. Daarnaast organiseert Popradar Music Support ’s middags tijdens Winterfest samen met Haagse muziekprofessionals en muziekscholen verschillende workshops en masterclasses voor muzikanten. Don’t worry, ze verkopen gewoon etuh, dus je ken tot het einde door. Dit festival is volledig gratis te bezoeken. Om er helemaal een goedkoop avondje uit van te maken, kun je natuurlijk met de fiets gaan. Mocht je met de auto gaan, kun je gratis parkeren aan de Engeringstraat (achterzijde van het HPC) of de Burgemeester Hovylaan (en omgeving). Popradar bevindt zich aan de overkant van het water.

Gratis (indoor) festivals

Free Festival

Op 14-03-2020 kun je naar een geheel nieuw festival in Friesland!! Dit gave festival om de Friese Lente mee af te sluiten heet Free Festival. Met dit festival wordt samen met Friesland POP de Friese popmuziek in het zonnetje gezet. Het festival is tevens in samenwerking met Bolwerk, Iduna en Asteriks. De Friese Lente is een week vol popcultuur door heel Friesland. Tijdens het gloednieuwe FREE festival sluiten ze die week af met een programma vol Noordelijke trots. Het programma staat voor het festival staat bomvol Friese bands, acts en muzikanten. Jong talent en oude rotten, blues, metal en singer-songwriters. Verwacht allemaal toffe acts en projecten met een sterke Fryske woartels. Op deze eerste editie staan The Cool Quest, Turboguru, WIEBE, 0FIGHT8 en vele anderen op het programma. Dit gezellige festival is gratis te bezoeken.

Gratis (indoor) festivals

HipFest 2020

Op 04-04-2020 ga jij natuurlijk met je squad naar HipFest 2020 in Scheveningen. Op HipFest komen bekende acts, opkomende bands en jonge talenten die je gezien moet hebben! Beleef het mee in de meest historische winkelstraat van Scheveningen, op nog geen 50 meter afstand van de Noordzee. Dompel je onder in het festivalgedruis, waar je op diverse podia in de winkels en horecagelegenheden van de Keizerstraat kunt genieten van een brede programmering van indierock, alternatieve rock en garagerock tot reggae, Americana, folk én Urban. Geniet samen van boeiende muziek en opwindende artiesten. In de afgelopen jaren kon je onder andere Bartek, the Silverfaces, Darlyn, BlackBoxRed, Paceshifters, The Mysterons, San Dollar, MOOON en Iguana Death Cult ontdekken op HipFest. Dit is een gratis te bezoeken festival. Aan de Zeesluisweg, in de Korbootstraat en in de kompasstraat kun je gratis parkeren mocht je met de auto komen. Zo blijft het een goedkoop avondje uit.

Gratis (indoor) festivals

Booster Festival 2020

Woon jij nou niet in de buurt van Scheveningen? Dan kun je op 04-04-2020 ook naar het Booster Festival 2020 in Enschede. Booster festival is een showcase festival en conference. Het is de plek waar Oost-Nederlands talent een podium krijgt en kennis op kan doen. Het festival vindt dit jaar plaats op verschillende locaties in het centrum van Enschede. Uit meer dan 170 aanmeldingen zijn de eerste namen gekozen voor de Booster Showcase. De eerste vier acts die te zien zullen zijn op zaterdag 4 april zijn: Foxlane, Rixle Blue, Johnny Loves Me en Vault. Voorheen speelden artiesten als Jeangu Macrooy, Mr. Weazley, Tricklebolt, Lovers & Lions, A Mili en No Wow al op Booster. Tevens wordt tijdens het festival ook de Overijsselse Popprijs uitgereikt. Deze werden de afgelopen jaren gewonnen door onder andere Snelle, The Cool Quest en Jeangu Macrooy (die dit jaar voor Nederland uitkomt tijdens het Eurovisie Songfestival). Ook zal er dit jaar weer een conference plaatsvinden. Tijdens deze conference zullen muzikanten uit heel Nederland workshops, seminars en demospreekuren geven. Verder zullen er talentscouts aanwezig zijn om mee te praten, om je muziek aan te horen en om je plannen te bespreken. Het festival is gratis toegankelijk. Kaarten voor de conference kosten €7,50 en zijn al verkrijgbaar.

Gratis (indoor) festivals

Prilpop 2020

Van 10-04-2020 t/m 13-04-2020 vindt het vierdaagse festival Prilpop 2020 plaats in Sevenum. Dit festival vindt sinds 1983 al elk jaar plaats tijdens het Paasweekend. Dit festival wordt gehouden in en rond OJC Walhalla te Sevenum en ook georganiseerd door de enthousiaste vrijwilligers van OJC Walhalla. Prilpop Festival biedt een laagdrempelig cultuuraanbod voor de regio Noord-Limburg door een podium te bieden voor beginnende bands, dj’s en singer-songwriters. Dit meerdaagse gratis festival is een begrip voor de beginnende bands en dj’s die een breder publiek willen benaderen. Prilpop biedt een podium aan alle mogelijke genres van triphop tot blackmetal en van noiserock tot hardcore. Bands en DJ’s kunnen zich opgeven om op Prilpop te mogen spelen door middel van het inzenden van hun demo. Ieder jaar rond kerst worden deze demo’s verzameld en beluisterd. Aan de hand van de ingezonden demo’s wordt een programma samengesteld. Prilpop heeft in de afgelopen jaren al veel bands op het podium gehad die later (inter)nationale roem mochten genieten. Zo zagen we onder andere; Rowwen Heze, De Heideroosjes, Green Lizard, Jane Doe, Dreadlock Pussy, After Forever, John Coffey, Nouveau Velo en meer dan 500 andere bands. Festival Prilpop is dan ook een begrip in de regio. Elk jaar weer trekken hordes mensen naar Sevenum om getuige te zijn van een speciaal festival. Prilpop is klein qua opzet en heeft zoals ieder jaar 4 stages waar je de diverse artiesten kunt bewonderen. Zelf vinden wij de namen van de stages erg geestig. De namen zijn; HIER, DAAR, GINDER en ELDERS. Dit festival is geheel gratis te bezoeken, maar een vrijwillige bijdrage voor het goede doel wordt altijd gewaardeerd.

Gratis (indoor) festivalsZo, dat zijn 5 te gekke gratis festivals waar jij naartoe kunt de komende tijd. Ze liggen lekker verspreid door het land, dus zo kom je nog eens ergens. Wellicht leuk om er direct een overnachting aan vast te plakken en de volgende dag een beetje rond te kijken in de omgeving. Wij wensen je in elk geval alvast heel veel plezier!!

Liefs House Of Festivals