Fashion, Stijlen

Het foute Kerst mondkapje bij de foute Kersttrui

Kerst in 2020 gaat er heel anders uitzien dan dat we gewend zijn. Wereldwijd is het virus Covid-19 uitgebroken en beheerst eigenlijk al ons leven in heel 2020.

We houden 1,5 meter afstand, niezen of hoesten in onze ellenbogen, wassen onze handen stuk en dragen een mondmasker. Heb je griepverschijnselen, dan laat je je testen en blijf je in quarantaine.

In veel landen is er een lockdown gaande of geweest.

In Nederland is momenteel van alles gesloten en afgelast en hebben we te maken met een gedeeltelijke lockdown. Er is een dringend advies voor het dragen van een mondkapje, maar achter de schermen wordt er gewerkt aan een mondkapjesplicht. Dit houdt in dat we met de komende feestdagen dus een mondkapje moeten dragen mochten we boodschappen gaan doen of ergens heen gaan.

Elk jaar met Kerst zie je een toenemend aantal mensen kiezen voor een comfortabele en grappige foute Kersttrui. Onderzoeken wijzen uit dat wij de foute kersttrui een gepast kledingstuk vinden voor tijdens de feestdagen. Het is feestelijk en gezellig om te zien. Dat willen we natuurlijk allemaal. Helemaal tijdens de aankomende Kerstdagen kunnen wij ons goed voorstellen dat je in de huiselijke sfeer niet kiest voor een spectaculaire glitterjurk met panty die voor geen meter zit, maar lekker gaat voor een cosy Christmas Sweater.

  Wanneer is de foute kersttruien trend nou eigenlijk ontstaan?

Daar zijn verschillende berichten over te vinden. Late we voorop stellen dat het niet de bedoeling is geweest om als Ugly Christmas Sweater bekend te staan. De trui is ooit ontworpen om er gewoon fashionable uit te zien. In de loop der jaren zijn we de trui als lelijk en fout gaan bestempelen.

 

In de jaren 50 werd de trui voor het eerst op grote schaal geproduceerd, omdat Kerst vanaf dat moment een commercieel evenement is geworden. Het werd gepresenteerd als de Jingle Bells Sweater. In de jaren ’80 werden de truien niet alleen meer door oudere mensen gedragen, maar zag je de trui steeds vaker in comedy’s opduiken. Ook Britse tv-presentatoren kwamen op de buis in truien met rendieren en kerstmannen.

Uit een onderzoek van Beslist.nl naar de foute kersttrui bleek dat ruim 1 miljoen Nederlanders een foute kersttrui dragen tijdens de feestdagen. Uit internet cijfers blijkt dat het sinds 2015 helemaal een booming business is gebleken. Dit komt vooral omdat de trui in bijna elke Kerstfilm wel voorbij komt. Nadat er een foute Kersttrui in de Bridget-Jones-films is gedragen, is het hek helemaal van de dam. Inmiddels is de foute Kersttrui anno 2020 niet meer weg te denken.

Dit jaar zullen we met de Kerst een mondkapje moeten dragen. Als je boodschappen gaat doen of op afstand bij iemand op bezoek gaat, als je met het OV naar je werk moet of naar school. We moeten er allemaal aan denken om een mondmasker op te zetten. Wij van House Of Festivals vinden de standaard mondkapjes een beetje saai, dus bieden wij sowieso al een hele uitgebreide collectie aan met voor elk wat wils. Uiteraard kunnen we Kerst niet voorbij laten gaan. Het lijkt ons een gezellig gezicht tijdens de donkere dagen om alleen maar vrolijke Kerstmondkapjes te zien. Dus bij je foute Kersttrui, draag je nu ook een gezellig Kerstmondmasker.

We hebben uiteraard lekkere foute, maar ook hele stijlvolle met bijvoorbeeld kant of pailletten in ons assortiment opgenomen. Er zijn verschillende kleuren, soorten en prints beschikbaar. Ga je voor lekker gek of wat meer ingetogen of toch Kersterig op sjiek? Dat kan allemaal dit jaar. De Kerst is al anders dan dat we het zouden willen, dus maak in elk geval je outfit compleet zoals jij dat wil. Het blijft een feestdag, al voelt dat voor veel mensen anders deze keer. Mocht je nog een leuk cadeautje nodig hebben voor iemand, dan is een fout kerstmondkapje ook een erg goed idee!

 

Laten we tijdens deze donkere dagen proberen om het straatbeeld iets vrolijker te kleuren. Doe jij mee met de Kerst mondkapjes trend van 2020?

Ondanks de Corona hopen we dat het met jou en je familie goed gaat. We wensen jullie dan ook alvast heerlijke Kerstdagen toe en een gezond, gelukkig en liefdevol nieuwjaar.

 

Liefs, House Of Festivals