Festivals, Top 10 tips

Top 10 spannendste Halloween feestjes

House of Festivals Halloween

Top 10 spannendste Halloween feestjes van 2019

House of Festivals HalloweenZie jij door de enge, kale bomen de volle maan niet meer? Geen paniek, wij hebben een overzichtje voor je gemaakt met de 10 spannendste, griezeligste en crazy Halloween feestjes in Oktober. Dat wordt nog lastig kiezen, want deze wil je eigenlijk allemaal niet missen!!!

We beginnen met een klein stukje geschiedenis, want wat is Halloween nou eigenlijk en waarom vieren we dit?

Halloween is een feestdag op 31 Oktober, die is ontstaan in Groot-Brittannië. In de Keltische kalender begon het nieuwe jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond en dit werd natuurlijk gevierd. Zo rond 1950 is het Halloween feest bekend geworden in de VS vanwege de Schotse en Ierse immigranten die deze traditie deelden. In eerste instantie werd het gevierd als een kinderfeest, maar sinds 1980 is het ook een feest voor volwassenen geworden.

In 2018 bleek uit onderzoek dat meer dan de helft van de Nederlandse bevolking Halloween vierde. Er worden huizen versierd, kinderen gaan langs de deuren voor snoep, pretparken zijn volledig in Halloween sferen, je kunt spookhuizen bezoeken en er worden Halloweenfeesten georganiseerd.

House of Festivals HalloweenDit laatste spreekt ons vooral aan, dus we hebben even de 10 meest Spooky Halloweenparty’s voor je op een rijtje gezet 😊 We hebben het genoteerd per oplopende datum, dus het nummer zegt niks over hoe leuk wij het feestje vinden.

House of Festivals HalloweenNummer 1) Op 12-10 kun je in Groningen bij het Martini Plaza alvast lekker losgaan op de chille hits van o.a. Tabitha, Jonna Fraser, Idaly en Freddy Moreira tijdens het Pure Urban Indoor Halloween Festival. Dit is het eerste Halloween feestje dat er gepland staat in Oktober en lijkt ons perfect om mee te beginnen.

House of Festivals HalloweenNummer 2) Op 24-10 zal het grootste Halloween festival van Den Haag plaatsvinden. In PIP wordt namelijk het vette The Hague Halloween Festival 2019 georganiseerd. Het belooft een hele spannende avond te worden, dus je bent gewaarschuwd!!

 

House of Festivals HalloweenNummer 3) Ook op 25-10 moet je in PIP Den Haag zijn, want dan komen Vunzige deuntjes met Mama Africa in een enge collab er een ijzingwekkend goed feestje van maken!! Behalve een spookachtig goede line-up en griezelige decors, mag je uiteraard ook verschrikkelijk goede R&B, hiphop, dancehall en afro muziek verwachten!!

 

House of Festivals HalloweenNummer 4) Mocht je op vrijdag 25-10 nou in Amsterdam zijn, dan ga je natuurlijk naar Club NYX. Tijdens de vrijdag is NYX, Spooky, spooky Halloween editie kun je onheilspellend goede tunes verwachten en natuurlijk heerlijk griezelige vibes!!

 

House of Festivals HalloweenNummer 5) In de Maassilo Rotterdam wordt er op 25-10 ook een griezelig goede Halloween Party georganiseerd. Trek je meest macabere outfit aan en gaan met die hap. Lekker dansen op duistere deuntjes in een spookachtige goede setting, wat wil je nou nog meer?

 

House of Festivals HalloweenNummer 6) Op 26-10 kun je in Amsterdam lekker losgaan in de Westerunie tijdens Amsterdam Halloween 2019. Er zijn maar liefst 3 zalen vol griezelige decors, mensen in de engste creaties die je ooit hebt gezien en overal spookachtige goede vibes. Laten we vooral de griezelig goede dj’s niet vergeten die de nacht omtoveren tot de beste Halloween party ooit!!

House of Festivals HalloweenNummer 7) Hou je meer van een luguber vies feestje? Dan moet je op 26-10 zeker naar Smèrrig Halloween Festival 2019 in de Brabanthallen Den Bosch. Met De jeugd van tegenwoordig, DIO en The Partysquad belooft het weer een griezelig goed feestje te worden!!

House of Festivals HalloweenNummer 8) In het zuiderpark Rotterdam wordt er 26-10 weer uitgepakt met een nieuwe editie van het Crazy Sexy Cool Halloween Festival. Dit macabere feestje in de buitenlucht is het grootste outdoor Halloween festival van Nederland. Op het terrein vindt je diverse scare zones vol akelige thema’s, die rechtstreeks uit je nachtmerrie lijken te komen. Bloedstollender en enger dan ooit!! Kun je de spanning niet meer aan, dan vlucht je naar een safe zone en ga je lekker in de overdekte en verwarmde festivaltenten genieten van optredens van o.a. Jebroer, The Partysquad, Yung Felix, Freddy Moreira, Dopebwoy, Jayh & Snelle.

House of Festivals HalloweenNummer 9) In Tivoli Vredenburg in Utrecht wordt er op 26-10 een Halloween festival georganiseerd. Dit is niet zomaar een doodeng feestje, maar er zijn ook bloedstollend veel activiteiten te doen. Je kunt bijvoorbeeld naar de Silent disco in Pandora met 3 verschillende soorten muziek of lekker vals meedoen met de karaoke in Cloud Nine. Heb je zin om te gamen, dansen, tafeltennissen of lekker bijkomen, dan kun je dit in Park 6 doen. Voor de echte durfal onder ons, kun je je vrijwillig dood laten schrikken in het angstaanjagende spookhuis in Club Nine. Er is tijdens dit Halloween Festival bizar veel te doen, een echte aanrader dus!!

House of Festivals HalloweenNummer 10) In Leiden is een echte aanrader op 26-10 Haunted Hospital in de Nobel. In dit verlate en geteisterde ziekenhuis dolen de geesten van de overleden patiënten nog altijd rond en zullen jou deze nacht de stuipen op het lijf jagen!! Ga er maar van uit dat je medicatie of therapie nodig hebt na dit bloedstollende feestje!!

Waar je ook naartoe gaat, wij van House Of Festivals wensen je heel veel plezier en hopen je weer heelhuids terug te zien na Halloween!!

 

House of Festivals Halloween

 

Related Posts