Fashion, Stijlen

Latin outfits

Latin Outfits

Latin OutfitsIn Nederland beginnen steeds meer specifieke Latin festivals als paddenstoelen uit de grond te schieten, maar ook is Latin vaak vertegenwoordigd op de grote en bekende festivals. Daarnaast zijn er een hoop dagen en evenementen waarop je professionals uit de Latin dansscène in actie kunt zien, bijvoorbeeld tijdens open dagen van dansscholen of workshops die worden georganiseerd. Deze eindigen altijd vanzelfsprekend in een feestje, gewoon omdat het altijd zo onwijs gezellig is! Ga jij deze zomer los op een Latin feestje, zorg er dan wel voor dat je er goed uitziet, want ook dat is belangrijk in de Latin scene.

Latin OutfitsLatin kledingstijl

De Latin kleding stijl kenmerkt zich door de exotische invloeden vanuit Zuid-Amerika. Deze tropische invloeden zijn afkomstig van zowel de leefomgeving als de cultuur. In de kleding zie je dit vaak terug in de vorm van veel Inca patronen, fleurige bloemen en het gebruik van veel kleuren die voorkomen in de jungle.

Latin OutfitsAls je even lekker wegdroomt terwijl je kijkt naar deze kleding stijl, dan sta je al gauw tranquillo met een cocktail in je hand en een bloemenkrans in je haar te chillen op het strand. De zon gaat onder, fakkels worden aangestoken en het is tijd voor een lekker tropisch feestje. Er wordt volop gedanst, geflirt en gefeest op salsa, reggeaton, afrohouse en alle exotische muziek die in dat rijtje past. Iedereen ziet er goed uit en in de lucht hangt een relaxte en sensuele sfeer. Stiekem hoop je dat deze fiësta nooit ophoudt.

Latin OutfitsHo snap… terug naar de werkelijkheid. Waarschijnlijk zit je nu heel charmant heerlijk in je joggingsbroek allemaal mode websites langs te scrollen terwijl Enrique Iglesias of Shakira op de achtergrond klinkt. Een goede Latin outfit vinden wil tot nu toe niet echt lukken, maar gelukkig kunnen wij je helpen bij het samenstellen van de perfecte outfit.

Latin OutfitsJurkjes, shorts en strakke kleding

Van alle stijlen draait Latin het meest om het dansen, de techniek en de bewegingen. Dit is voor een deel de reden, dat vrijwel alle kleding die je om je heen ziet ontzettend strak zit. Van korte rokjes en jurkjes tot korte topjes of doorzichtige body’s, die in een kokerrok of minishort verdwijnen.

Latin OutfitsNiet alleen omdat dit lekkerder danst en je beter de bewegingen van de dansers kunt zien, maar ook omdat je nou eenmaal vrouw bent en graag je sterke punten laat opvallen. Niets mis mee als je het ons vraagt! Wij zijn erg fan van deze kledingstijl en bieden ook diverse dansbare items aan in onze speciale Latin rubriek.

Latin OutfitsOok vrouwelijke schoenen doen het goed

Veel Latin stijlen vereisen specifieke schoenen, vaak met een redelijk tot zeer hoge hak. Op Latin feestjes zie je dit over het algemeen ook veel terug: jurkjes in combinatie met torenhoge stiletto’s. En het leuke is dat deze vrouwen hier ook nog eens geweldig op kunnen dansen! Het lijkt ze altijd zo natuurlijk af te gaan, alsof ze dat hun hele leven al doen.

Latin OutfitsBen je net begonnen met het dansen van Latin stijlen? Dan is het misschien aan te raden voor een meer veilige optie te gaan. Zoals bijvoorbeeld een sneaker of lekker sandaaltje, want ook daarmee kom je makkelijk weg. Combineer je sneakers met een rokje of short en je kunt dansen tot je erbij neervalt. Dit is voor op een festivalterrein natuurlijk ook wat praktischer dan die hoge hakken. Niemand wil met haar mooie hakken in het gras blijven steken natuurlijk.

Latin OutfitsVergeet je sieraden niet

Latin is bij uitstek een stijl waarin je veel sieraden ziet. Denk hierbij aan vele kleine armbandjes, mooie ringen, grote oorbellen en een persoonlijke gouden ketting. Ook riemen doen het goed en tassen die gemakkelijk te dragen zijn terwijl je danst. Want je wil natuurlijk niet je bewegingsvrijheid kwijtraken door je tas die in de weg zit. Hier geldt wel, net als bij Urban, dat iedereen een beetje een eigen unieke stijl heeft. Probeer dus gewoon lekker wat uit, je vindt vanzelf dat wat het meeste bij jou past.

Latin OutfitsDus, hou jij van het goede leven, een flinke dosis salsa tunes en Latijns-Amerikaanse vibes? Ga je naar festivals of feestjes zoals Fiësta Macumba, Pal Mundo of Latin Village? Dan ben je bij House of Festivals aan het juiste adres voor alle Latin outfits en accessoires. Maak je geen zorgen, met onze outfits wordt die fiësta gegarandeerd een succes!

Mucho Amore,

House Of Festivals