Fashion, Top 10 tips

Mondkapjes

Mondkapjes Corona Blog

Mondkapjes, onderdeel van onze nieuwe realiteit

Mondkapjes Corona BlogWelkom in de nieuwe 1,5 meter samenleving. Een samenleving waarin we elkaar niet aanraken, netjes opzij gaan voor elkaar, zoveel mogelijk alles contactloos doen en als afstand houden even niet kan, dragen we een mondkapje. Maar wat voor mondkapje is nou het beste? Wat is het verschil tussen een wegwerpkapje en een wasbare? Hoe draag je de mondkapjes op de juiste manier en hoe maak je ze schoon of gooi je ze weg na gebruik?

Vanaf 1 Juni 2020 is het gebruik van een mondkapje in het openbaar vervoer verplicht gesteld. Wij kunnen ons voorstellen dat dit een hoop vragen oproept, vandaar dat we deze overzichtelijke blog voor je hebben geschreven!!

Welke soorten mondkapjes zijn er eigenlijk?

Kort gezegd heb je de wegwerpmondkapjes en de wasbare mondkapjes. De wegwerpmaskers bestaan uit 3 lagen. Ze worden daarom ook wel de 3 laags maskers of chirurgische maskers genoemd. Er wordt een hoop gediscussieerd over of het dragen van een mondkapje nou wel of geen zin heeft. Wat we zeker weten, is dat een chirurgisch masker is ontworpen om de lucht te filteren bij het uitademen en niet bij het inademen. Daarom worden chirurgische maskers het meest aanbevolen voor mensen die al besmet zijn met het virus of voor iedereen die denkt dat hij of zij besmet is of die recentelijk in contact is geweest met iemand die ziek is door het coronavirus.

 

Mondkapjes Corona BlogMondkapjes Corona BlogMondkapjes Corona BlogWij verkopen de 3 laags maskers in 3 geweldige kleuren; Lichtroze, hard roze en zwart.

Je kunt de 3 laags maskers maximaal 3 uur achter elkaar dragen. Daarna moet je hem weggooien. Je mag ze nooit opnieuw gebruiken, ook niet als je hem minder dan 3 uur hebt opgehad. Je kunt ze helaas ook niet wassen.

Hoe zet je het 3 laags masker op de juiste manier op?

Je begint allereerst met het grondig wassen van je handen met water en zeep. Met schone handen check je of het masker onbeschadigd is. Het stijve deel, meestal een klein metalen staafje, moet rond de neus worden geplaatst. Anders staat het masker op zijn kop en werkt het niet.

Mondkapjes Corona BlogHet 3 laags masker heeft één elastische lus aan beide kanten. De twee elastische lussen worden om de oren heen gehangen. Als je dat hebt gedaan, knijp je het harde deel rond de neus tussen je wijsvinger en duim. Zo vlak mogelijk langs je neus om het masker zo goed mogelijk aan te laten sluiten. Je moet erop letten dat de bovenkant van het masker de neus volledig bedekt en net voor de ogen komt. De onderkant van het masker moet de hele kin bedekken. Je kunt dit aanpassen door onder de kin het masker uit te rekken met behulp van de drievoudige pull-down functie. De gekleurde kant zit altijd aan de buitenkant en de witte kant, zit altijd aan de binnenkant.

Mondkapjes Corona BlogHoe zet je het 3 laags masker op de juiste manier af?

De beste manier om je wegwerpmasker af te doen is in de volgende stappen:

  • Sta in de buurt van de vuilnisbak waar je hem in gaat gooien
  • Leg een plastic zak klaar waar je hem in gaat doen
  • Raak alleen de elastieken lussen aan en niet het masker zelf. Als je masker het virus heeft tegengehouden, zou je nog steeds geïnfecteerd kunnen raken door het besmette deel aan te raken en dan je gezicht…
  • Gooi het niet direct in de vuilnisbak, maar in een plastic zak. Bind de plastic zak dicht en gooi hem dan pas in de vuilnisbak.
  • Was tot slot je handen grondig gedurende minstens 40 seconden met warm water en zeep.

 

Mondkapjes Corona BlogMondkapjes Corona BlogDe wasbare mondkapjes

Aangezien een wegwerp mondkapje maar 3 uur meegaat, is een goed alternatief het wasbare mondkapje. Deze komen ook in veel verschillende soorten, met en zonder printjes. Zo verkopen wij bijvoorbeeld deze mooie mondkapjes met print en PM2.5 filter. Per mondkapje worden er 2 filters meegeleverd. Deze mondkapjes zijn wasbaar of te reinigen met alcoholische doekjes zoals verderop beschreven. Je kunt de wasbare maskers maximaal 8 uur achter elkaar dragen. Daarna moet je hem reinigen. Je mag ze nooit meerdere keren gebruiken zonder te reinigen, ook niet als je hem minder dan 8 uur hebt opgehad.

Mondkapjes Corona BlogHoe zet je het wasbare masker op de juiste manier op?

Je begint allereerst met het grondig wassen van je handen met water en zeep. Met schone handen check je of het masker onbeschadigd is. Het is belangrijk om niet in contact te komen met de buitenkant van het masker. Gewoon bij de lussen vastpakken. Het voordeel van deze mondkapjes is dat ze goed zitten rond de neus en de kin, waardoor het gemakkelijker is voor de lucht om goed af te sluiten. Check of de lussen niet te strak of te losjes zitten, zodat het masker zijn werk kan doen en toch comfortabel zit.

 

Mondkapjes Corona BlogHoe zet je het wasbare masker op de juiste manier af?

De beste manier om je wasbare masker af te doen is in de volgende stappen:
1. Was je handen grondig met zeep of trek wegwerphandschoentjes aan.

2. Raak alleen de elastieken lussen aan en niet het masker zelf. Als je masker het virus heeft tegengehouden, zou je nog steeds geïnfecteerd kunnen raken door het besmette deel aan te raken en dan je gezicht.

3. Reinig je wasbare masker. De beste manier om een herbruikbaar masker te reinigen is door gebruik te maken van desinfecterende pads (kleine doekjes) die minimaal 70° alcohol bevatten, zoals de doekjes hiernaast.

4. Vervang je filter bij veelvuldig gebruik. Maak dan direct met een alcohol doekje de binnenkant van de filterhouder schoon.

5. Was tot slot je handen grondig gedurende minstens 40 seconden met warm water en zeep.

Mondkapjes Corona BlogKun je de mondkapjes ook in de wasmachine wassen?

Jazeker, dat kan. Je moet ze alleen wel zo heet mogelijk wassen, dus op 90 graden kookwas. Anders gaan de bacteriën niet dood. Aangeraden wordt om ze daarna in de droger te stoppen of te strijken.

Je kunt ze het beste op 150 graden strijken om eventueel achtergebleven bacteriën alsnog te doden.

Wat wellicht een snellere en energiezuinigere manier is, is om de mondkapjes voor minimaal 15 minuten uit te koken. Daarna kun je ze alsnog strijken of in de droger stoppen.

Om het mondkapjes leed een beetje te verzachten, hebben wij een te gekke collectie samengesteld van wegwerp mondkapjes, wasbare mondkapjes, desinfecterende gel en wegwerp handschoentjes in diverse soorten en kleuren. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze te gekke wasbare mondkapjes met stoere print?

 

Hoe kan ik mezelf nog meer beschermen?

Mondkapjes Corona BlogMondkapjes Corona BlogMondkapjes Corona BlogJe zou kunnen overwegen om wegwerp handschoentjes te dragen.

Via de luchtwegen is één manier om het virus over te brengen, maar het aanraken van een geïnfecteerd oppervlak en daarna het aanraken van het gezicht (ogen, neus of mond) is een gevaarlijke tweede. De beste manier om te voorkomen dat het virus op je handen komt, is het dragen van wegwerphandschoenen. Wij bieden ze in 3 mooie kleuren aan, nl: paars, roze en zwart.

Mondkapjes Corona BlogMondkapjes Corona BlogVooral vaak je handen wassen!!

Naast het dragen van een masker is het belangrijk om je handen regelmatig grondig te wassen voor minimaal 40 seconden met warm water en zeep. Als je niet in de buurt van schoon water bent, gebruik dan een antibacteriële handgel. Zoals de desinfecterende middelen die wij aanbieden. We hebben handige wegwerp flacons van 2ml, maar we hebben ook leuke meeneem flacons van 30 ml.

Voorlopig hebben we allemaal nog met het virus te maken. Het enige dat wij kunnen doen is jullie blijven motiveren, hopelijk een stukje voor te lichten en voor jullie op zoek te gaan naar de meest stijlvolle items tijdens deze corona modecrisis. Kijk lekker rond op onze website en stay safe!!

 

Liefs House Of Festivals

Mondkapjes Corona Blog