Fashion

Mondkapjes problemen

Helaas hebben we het afgelopen jaar meer met mondkapjes rondgelopen dan niet. Sinds deze maand is het zelfs verplicht gesteld om op openbare binnen ruimtes een mondmasker te dragen. We beginnen er al aardig aan te wennen, maar het ongemak went helaas niet. Wij hebben daarom deze blog voor je geschreven. Hierin bespreken we de meest voorkomende ongemakken en geven je tips om hopelijk het mondkapjesleed iets te verzachten.                   

Met een mondkapje op, adem je een stuk lastiger dan normaal. Vooral voor mensen met COPD is het een hele zware last om een mondkapje op te moeten hebben. Nu zijn de mondkapjes verkrijgbaar in diverse stoffen en is het echt even uitproberen wat voor jou persoonlijk het lekkerst ademt.

                               

Wij hebben diverse verschillende stoffen in ons assortiment, waaronder polyester of katoen. Daarbij heb je de keuze uit wasbare mondkapjes met of zonder een losse PM 2.5 filter. Ook hebben we herbruikbare mondmaskers die bestaan uit 2 lagen en met een enkele laag stof. De kapjes met 2 lagen, hebben meestal een katoenen laag aan de binnenkant en dragen erg prettig.

Al deze verschillende stoffen, hebben een andere adem weerstand. Hoe minder lagen, hoe prettiger het over het algemeen ademt. Wat dat betreft zijn de enkel laags maskers het prettigst volgens onze klanten. Een bevriende COPD patiënte heeft voor ons de verschillende soorten stoffen getest en zij geeft aan dat haar voorkeur toch bij de wegwerp mondkapjes ligt. Met de wegwerpmaskers heeft zij het minst last van zwaar ademen.

                                                                                                                   

De wegwerp mondkapjes hebben meerdere voordelen. Het is hygiënisch omdat je elke keer een nieuwe pakt. Je mag deze maskers maximaal 3 uur achtereen dragen. Ook moet je elke keer dat je hem af hebt gedaan, een nieuwe opzetten en nooit dezelfde. Er zit een ijzeren neusbrug in, welke je kan vormen langs je neus waardoor deze beter aansluit. Ze zijn er in verschillende toffe kleuren en printjes, zodat je nog eens kunt afwisselen. Een nadeel is dat je er meerdere nodig hebt en ze niet zo goed zijn voor ons milieu. Gooi ze daarom ook nooit op straat of in de natuur weg, maar netjes in een prullenbak.  

 

 

 

 

 

 

Vaak horen wij van brildragende mensen dat hun bril zo snel beslaat met een mondkapje op. We kunnen ons voorstellen dat dit behalve irritant, ook nog eens gevaarlijk kan zijn. Daarom hebben wij speciale face straps in ons assortiment opgenomen. Dit is een plastic soort frame welke je onder je mondkapje plaatst. Hierdoor adem je de stof van je mondkapje niet meer mee naar binnen en beslaat je bril niet of nauwelijks meer. De face straps zijn herbruikbaar, dus je hebt er aan eentje al voldoende. Wel raden we aan om deze na gebruik te desinfecteren of te reinigen met alcoholpads.

 

  Wat wij ook vaak hoorden, was dat de elastieken van de oren te lang of te kort waren. Niet iedereens hoofd heeft dezelfde afmeting, dus mensen ervaren hier regelmatig problemen mee. Zelf heb ik al meerdere mensen gezien die de elastieken geknoopt hebben om het in te korten. Ook ben ik al regelmatig mensen tegen gekomen bij wie 1 van de elastieken geknapt was, omdat het masker te strak om de oren zat. Wat wij hiervoor aanbieden, zijn speciale oorclips. Deze hebben we in 5 leuke kleurtjes. Er zitten 3 standjes op als het ware. Je hebt de zachte siliconen klem aan de achterkant van je hoofd en haakt de elastieken om 1 van de 3 haakjes. Zo bepaal je zelf hoe los of straks je mondkapje zit.

 

     Nog een veel voorkomend probleem is een gescheurd mondkapje. Je kent het vast wel. Je moet je haasten, stopt snel een paar mondkapjes in je tas of broekzak en gaat de deur uit. Dan haal je je mondkapje tevoorschijn en is het gescheurd. Heel erg irritant bij de wegwerp mondmaskers. Wat we daarvoor hebben bedacht, zijn speciale bewaarboxen. We bieden een wat dikkere variant aan in 3 mooie kleuren waar je er meerdere in kunt bewaren of bijvoorbeeld je oorclip bij kunt stoppen. Ook bieden we een dunne variant aan in 5 kleuren welke je openvouwt. Je stopt je masker ertussen, vouwt hem weer dicht en kunt het net als een bankpasje zo in je zak stoppen. Superhandig toch?!

 

 

In elke winkel staat tegenwoordig wel een fles desinfecterend middel. Je denkt in eerste instantie oh fijn en spuit het op je handen. Maar helaas zijn ze meestal te nat waardoor je helemaal onder zit of te plakkerig, waardoor je het de hele tijd voelt op je handen. Op zo’n moment wil je liever je eigen desinfecterend middel van thuis gebruiken toch? Nou, dat kan! In ons assortiment vindt je namelijk handige navulbare flacons van 30 ml. De flacons zijn doorzichtig en kunnen in een handige sleutelhanger etui hoes worden gestopt. Zo kun je hem aan je tas hangen en heb je het altijd bij je. Er zijn wel 12 verschillende designs, dus voor elk wat wils.

 

     Een ander groot probleem voor een hoop mensen is dat de mond niet meer zichtbaar is. Voor de doven en slechthorenden in onze maatschappij is liplezen een belangrijke manier om te kunnen communiceren. Doordat de mond en mimiek wegvallen achter een mondmasker, is het voor deze groep mensen nog lastiger om een gesprek te kunnen volgen. Wat hiervoor bedacht is, is het transparante masker. Dit is in de basis een mondkapje van stof met dezelfde elastieken als ieder ander masker. Het verschil is alleen dat er bij de mond een groot transparant gedeelte zit, zodat deze goed zichtbaar blijft. Ze zijn verkrijgbaar in diverse mooie kleuren of leuke printjes!!

 

Een ander groot irritatiepunt of zelfs probleem bij sommigen, is mondkapjes i.c.m. make-up. De make-up geeft af, blijft niet zitten, het gaat zweten onder het kapje, er komen huisirritaties en er ontstaat zelfs acne. Wat je hier allemaal tegen kunt doen, hebben we in een leuke andere blog voor je opgeschreven.

Deze blog vindt je hier.

        Mocht jij nou nog ergens anders tegenaan lopen, laat het ons dan weten!!

We kunnen altijd met je meedenken.

 

Hopelijk heb je iets aan onze tips!!

Liefs, House Of Festivals