Fashion, Top 10 tips

Mondmaskers en Make-up

Mondmaskers en Make-up

Mondmaskers en Make-up

Zoals iedereen inmiddels wel weet, is het dragen van een mondmasker op diverse plaatsen verplicht gesteld. Steeds meer mensen kiezen er zelf voor om een mondkapje te dragen op drukkere plekken. Maar wat nou als je make-up draagt? Je make-up is helemaal verpest na het dragen van de mondkapjes. Je foundation geeft af, je lippenstift zie je niet eens meer en het ergste is dat je pukkels krijgt. Dit noemen we Macne; Acne die wordt veroorzaakt door het dragen van een mondkapje.

Mondmaskers en Make-upWaardoor wordt de Macne veroorzaakt?

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen wat er met je huid gebeurt als je een mondkapje draagt. Op je huid verzamel je standaard vuil gedurende de dag. Ook dode huidcellen en natuurlijke huid olie blijven de hele dag op je huid zitten. Doordat je een mondkapje opzet waar deze vuiltjes in gaan zitten, nodig je eigenlijk de bacterie uit die acne en verstopte poriën veroorzaken. Doordat het mondmasker in feite over de huid schuurt, veroorzaakt dit irritatie aan de buitenste huidlaag. Dit kan resulteren in vocht verlies, rode huid en irritaties. Doordat het masker de boel afsluit blijft er olie, vuil en zweet vast zitten onder het mondmasker. Dit gaat vervolgens op jouw geïrriteerde huid zitten en veroorzaakt de acne. Er wordt dan ook geadviseerd om meerdere mondkapjes te hebben en de herbruikbare mondmaskers goed te reinigen. Dit doe je met bv een alcoholdoekje, in kokend water of in de wasmachine. Was je mondkapje bij voorkeur met een parfum- en kleurstofvrij wasmiddel om een allergische reactie op je toch al kwetsbare en geïrriteerde huid te voorkomen. Voor handige schoonmaak en was tips voor je mondmasker kun je onze blog daarover lezen. Deze blog vindt je hier.

Mondmaskers en Make-upWat kan ik hier aan doen?

Acne wordt meestal veroorzaakt door een onbalans in het lichaam. Je spijsvertering, je hormonen en stress kunnen irritaties en uitbraken van puistjes veroorzaken. Er wordt door dermatologen geadviseerd om dan zo min mogelijk make-up te gebruiken. Reinig je gezicht zowel in de ochtend als in de avond met een speciale zachte cleaner. Bij het gebruik van een mondmasker wordt aangeraden om zowel voor het opdoen, alsmede na het dragen van een mondkapje ook je gezicht te reinigen met de cleaner. Daarna verzorg je je gezicht met een vocht inbrengende crème. Zo creëer je een extra beschermlaag voor je huid als je je masker op hebt.

Mondmaskers en Make-upDo’s:

  • Je moet zachte en verzorgende cleanser gebruiken.
  • Je moet vocht inbrengende crème of serum gebruiken.
  • Je gebruikt een SPF voor bescherming van je huid.
  • Je moet kalmerende huid producten zoals bv aloë Vera gebruiken.

Dont’s:

  • Je mag je huid niet scrubben.
  • Je mag geen zware ex folianten gebruiken.
  • Je kunt beter geen dikke crèmes smeren.
  • Je mag het liefst geen of zo min mogelijk Make-up dragen.

 

Mondmaskers en Make-upBonus tip: Als je door het dragen van je mondkapje een rode of gezwollen huid hebt, plaats dan wat ijsblokjes of bevroren doperwtjes op die plekken voor een paar minuten. Ook kun je ervoor kiezen om benzoyl peroxide te smeren op de plekjes waar je puistjes dreigt te krijgen.

Bonus tip 2: Kies voor mondmaskers die gemaakt zijn van een zachte stof. Deze schuren minder op de huid waardoor de kans op kleine scheurtjes in de huid waar het vuil en de bacteriën zich gaan ophopen kleiner is.

 

Mondmaskers en Make-upWelke Make-up kun je dragen onder een mondkapje?

We hebben al vastgesteld dat je beter geen make-up kunt dragen onder je mondmasker, maar als je dit wel graag alsnog wil zijn hier wat praktische tips.

Voordat je begint met je make-up routine is het van belang dat je een goede hydraterende crème gebruikt als basis. Crème met een goede SPF factor is een echte must om je huid te beschermen tegen de invloeden van de zon. Mocht je graag foundation willen dragen, kies dan voor een lichtgewicht product met een SPF ingebouwd, zoals bijvoorbeeld in een BB cream. Het liefst gebruik je de foundation alleen op de plekken die zichtbaar zijn en niet onder je mondkapje. Gebruik daarna alleen concealer op de plekken waar het echt nodig is, zoals onder de ogen.

Mondmaskers en Make-upEen goede matte primer met los of pressed poeder kan voorkomen dat je make-up afgeeft op je mondmasker. Wat ook een goede tip is, is om matterend papier te gebruiken. Zo verwijder je de bovenste laag make-up een beetje, zodat deze niet meer kan afgeven. Mocht je ook graag iets van een lipstick willen gebruiken, dan kun je het beste gaan voor een matte lip balsem (met of zonder kleur) zodat je lippen de hele dag gevoed zijn en niet uitdrogen onder je mondkapje.

Mondmaskers en Make-upWaar je wel helemaal los mee kunt gaan, is met je oog make-up. Aangezien dit het enige is wat zo’n beetje zichtbaar is van je gezicht, wil je hier de nadruk op leggen. Dit kun je makkelijk bereiken door bijvoorbeeld te kiezen voor een glimmende oogschaduw. Dat trekt licht aan, waardoor de aandacht onmiddellijk naar de ogen wordt getrokken. Voeg onder je ogen ook wat glimmende oogschaduw toe om je ogen opener te laten lijken. Voeg aan de binnenkant van de ogen een beetje highlight toe om het licht te reflecteren en een extra mooi effect te creëren.

Mondmaskers en Make-upWat afgeraden wordt door de make-up stylisten, is het gebruik van een zware eyeliner. Deze maken je ogen gesloten, terwijl je ze juist wil openen als je een mondmasker ophebt. Wat absoluut geadviseerd wordt om te gebruiken is een lekkere mascara. Begin met het krullen van je wimpers en breng daarna meerdere lagen zwarte mascara aan. Een leuke tip hierbij is om 1 laag alleen in het midden van de wimpers aan te brengen, zodat je oogopslag nog net even iets intenser wordt.

Mondmaskers en Make-upJuist omdat alleen de bovenkant van je gezicht te zien is, zijn goed ge-epileerde wenkbrauwen een echte must. Door middel van een mooi gekleurde wenkbrauwen gel en een goed wenkbrauw potlood, kun je een mooie verzorgde look creëren. Dik aangezette wimpers, gekleurde eyeliners, stras steentjes en perfecte wenkbrauwen zijn allemaal ingrediënten om je look net even dat extraatje te geven. Als je de rest van je gezicht niet kunt laten zien, is het des te leuker om het accent naar de bovenste helft van je gezicht te verplaatsen.

Mondmaskers en Make-upWe hopen dat je met deze tips een mooie look kunt creëren voor onder jouw mondkapje. Ben je nog op zoek naar een mooi fashionable mondmasker die je make-up en outfit complimenteert? Klik dan eens hier en bekijk onze uitgebreide collectie van wasbare en wegwerp mondmaskers.

Liefs House Of Festivals

Mondmaskers en Make-up