Festivals, Stijlen

Popfestivals mei 2019

 

Popfestivals mei 2019

Zo, de kop is er vanaf, het festivalseizoen is nu officieel open. Met alle prachtige muziekfestivals rond Koningsdag en de door het hele land georganiseerde Bevrijdingsfestivals is het nu tijd om helemaal los te gaan. Of dacht je soms dat er alleen in de zomervakantie leuke festivals zijn? Dit jaar zijn er ruim 1.100 muziekfestivals dus er is er altijd wel één bij jou in de buurt met de muziek die jij het leukste vind. Dus ben jij al klaar voor een rondreis door Nederland? In dit artikel nemen we je mee naar een aantal wat minder bekende maar wel super toffe popfestivals. 

Graspop

Ben jij een echte popliefhebber? Een echte Pop-diva die lekker wil losgaan op de fijnste deuntjes? In de maand mei heb je dan elk weekend wel een Popfestival wat jou zal aanspreken. Wat dacht je van het Graspop festival in het Groningse Baflo? Dit supergezellige en kleinschalige festival bestaat al sinds 1992 en groeide van 1993 tot en met 2002 uit tot een begrip onder de kleinschalige popfestivals. Na enkele wat mindere jaren is het festival nu een andere koers gaan varen en er weer helemaal bovenop. Al vanaf 2011 bied dit festival jaarlijks weer een mooie line-up. Dus, vul je rugzak, spring in je auto of koop een treinkaartje en reis af naar Baflo. Met 3 podiums kun je op de 18e en de 19e mei genieten van optredens van o.a. Waylon met band, The Doors in Concert, Beats by Esko, Nafthaly Ramona en de Bende van Ellende. Klinkt goed toch?

 

Klomppop

Het weekend erna kunnen alle liefhebbers van popmuziek maar liefst 3 dagen hun hart ophalen in Zeeland. Ik zei toch dat er altijd wel ergens bij jou in de buurt een super leuk festival is. Dus ook in Zeeland! Iemand die zegt ‘er valt niets te beleven in Zeeland’ is dus ook nooit op Klomppop geweest! Gezelligheid, lol, feest, gekkigheid en de beste muziek komen samen tijdens het Klomppop Festivalweekend. Het voetbalveld van Ovezande verandert 3 dagen lang in een levendig festivalterrein waar je in iedere tent de meest verrassende artiesten vindt.

Van het stadiongevoel in de grootste tent, loop je in een paar stappen naar kleinere podia waar je gekke muziek, maffe entertainers en lekker eten en drinken vindt. Voor wie er tussen door de feest-uurtjes zijn hoofd wilt laten rusten, kan terecht op de Klomppopcamping! Een hemelse verblijfsplek, net om de hoek van het festivalterrein. Dat is Klomppop. Een festival waar jij je, samen met je vrienden, laat verrassen door de leukste pop, urban, rock en theaterartiesten en natuurlijk proost op een gezellig samen zijn! Oh ja, de line-up is natuurlijk ook meer dan de moeite waard met o.a. Maan, Claw Boys Claw, Fresku, Indian Askin en nog ruim 30 andere bands en artiesten een weekend waar je echt bij moet zijn.

Pop on Top

Of ga jij in datzelfde weekend liever naar een festival in Limburg? Dat kan ook want op de Cauberg in Valkenburg vind op 25 en 26 mei weer het Pop on Top festival plaats. Pop on Top is ontstaan vanuit een streven om Valkenburg aan de Geul op de kaart te zetten met een gezellig én goed festival. Pop on Top staat voor een ongedwongen sfeer en vermaak voor alle leeftijden. De locatie, bovenaan de beroemde Cauberg, speelt een belangrijke rol in de beleving van het festival. De groene omgeving, het prachtig uitzicht, vrolijke mensen en elk jaar weer een heerlijk lentezonnetje. Bij Pop on Top kan de sfeer gewoon niet stuk. Het festival verwelkomt elk jaar bezoekers vanuit Valkenburg en de omliggende regio. Een lokaal festival met regionale allure, landelijke top acts en bourgondische gezelligheid. De verschillende topartiesten garanderen een evenement van formaat. Beats, meezingers en live-entertainment: Pop on Top heeft het allemaal. Op de Mainstage zorgen bekende namen de hele dag voor lentekriebels en een hoog feel-good gehalte. Dus wat dacht je ervan, klinken namen als Kaiser Chiefs, Nielson, Diggy Dex, Lucas & Steve of The Partysquad je goed in de oren? Reis dan af richting het zuiden en geniet!

Dauw Pop

Alsof het nog niet genoeg is want een paar dagen later is het natuurlijk alweer Hemelvaartsdag. Op deze donderdag mag je natuurlijk het 25e jarige jubileum van Dauwpop niet missen. Alweer een popfestival die niet meer weg te denken is.  25 jaar feest, 25 jaar Dauwpop! Traditiegetrouw hét tofste festival in Oost Nederland. Dit jaar weer op Hemelvaartsdag. Dauwpop is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een intiem festival met landelijke allure. De afgelopen vier edities waren vooraf uitverkocht. Festivalbezoekers uit het hele land weten Hellendoorn tijdens Dauwpop te vinden vanwege de relexte sfeer, de mooie omgeving en de prachtige decors en natuurlijk de sterke line up met maar liefst 40 bands en artiesten. Vanaf 11:30 tot 23:00 kun je bij Dauwpop genieten van o.a. De Staat, Kaiser Chiefs, Nothing but Thieves, Ronnie Flex & Deuxperience, Kraantje Pappie, Nielson en natuurlijk ook Famke Louise, Naaz en Yung Felix maken daar hun opwachting. Oh ja, als je er nog heen wilt moet je wel iemand omkopen, Dauwpop is geheel uitverkocht.

 

Ben jij al een beetje wagenziek? We hebben jullie nu vanuit het pittoreske gehucht Baflo in Groningen naar Ovezande bij het Zeelandse Goes en vandaar uit naar Limburg en Oost-Nederland gezonden en dit zijn alleen nog maar de Popfestivals in de maand mei. Behalve het festival op Hemelvaartsdag allemaal meerdaagse festivals waar je ook in de directe omgeving je tentje kan opzetten. Ben jij ook zo nieuwsgierig naar wat er deze zomer nog meer aan leuke en gezellig Popfestivals komen?

Stay Tuned !