Festivals, Top 10 tips

Top 10 beste festivaltips

Top 10 beste festivaltips op een rijtje

Whoopwhoop, de lente is officieel begonnen en dat betekent ook gelijk dat er weer een hoop festivals aan zitten te komen!!! We beginnen het seizoen traditiegetrouw met Paaspop als grote aftrapper van het festivalseizoen, maar al snel volgen de grote Koningsdagfestivals en het bevrijdingsfestival om vervolgens vanaf dan elk weekend een festival te hebben tot en met het einde van de zomer!! Joehoe. Maar met al dit gefeest in het vooruitzicht, is het misschien toch wel fijn om deze superhandige tips te lezen, zodat jij echt goed voorbereid bent!!

Tip 1) Maak een groepsapp aan. Voeg al je vrienden toe die meegaan, zodat jullie precies van elkaar weten wie zijn/haar ticket al binnen heeft, maar ook welk outfit jullie gaan aantrekken of andere praktische informatie is handig om op deze manier te kunnen delen. Op het festival zelf kan de app ook nog weleens van pas komen als je weer eens de helft bent kwijtgeraakt, omdat je ergens te lang bent blijven staan kletsen 😉

Tip 2) Neem een kluisje. Bestel bij het aanschaffen van je ticket ook gelijk een (large) kluisje. Dan hoef je je tijdens het festival niet druk te maken dat de kluisjes al uitverkocht zijn en jij niet alles mee kunt nemen wat je nodig denkt te gaan hebben voor de dag. Bij binnenkomst gooi je alles wat je niet direct nodig hebt in je kluisje en off you go. Ook je vrienden die hier niet aan hebben gedacht, zullen je dankbaar zijn weet ik uit ervaring en dat werkt weer sfeerverhogend lol.

 

Tip 3) Aangezien de wc’s nooooooit wc-papier hebben, is het slim om in je handtas een pakje zakdoekjes bij je te hebben. Zelf neem ik altijd van die kleine pakjes met vochtige doekjes mee, zodat je tussendoor ook plakhandjes schoon kunt maken. Na het eten of drinken of nadat je op de grond hebt gezeten, kan het nog weleens van pas komen om vochtige doekjes of een desinfecterend middel bij je te hebben.

 

Tip 4) Wat er ook standaard in mijn tas zit naar een festival, zijn losse dopjes. Losse dopjes hoor ik je denken?? Eh ja, op een festival krijg je namelijk je flesje water open geserveerd en kunt hem dan niet handig in je tas stoppen tijdens het dansen. Zelf heb ik daarom altijd van de 3 populairste merken een dopje in mijn tas zitten. Tegenwoordig zijn er gelukkig ook meer fashionable producten te koop, waardoor dat niet meer perse nodig is.

 

Tip 5) Zorg voor een vol mobieltje. Uiteraard laadt je je telefoon thuis al op, maar ja na al die filmpjes en foto’s die je hebt moeten maken, loop je het risico met een lege batterij te komen zitten. Nu kun je je telefoon natuurlijk op een mobiel oplaadpunt opladen, maar voor de mensen zoals ik die hun telefoon niet kunnen missen, adviseer ik een (opgeladen) powerbank mee te nemen

 

 

Tip 6) Trek goede schoenen aan. Ik weet dat je het liefst je leukste schoentjes aan wil trekken, maar geloof me, goede schoenen zijn echt een must. Je loopt en danst zoveel op een dag dat jouw voetjes je erg dankbaar zullen zijn als je lekker sneakertjes hebt aangetrokken. Een kleine tip hierbij is dan nog wel om niet je nieuwe, witte sneakers aan te doen, want met het grillige festivalweer in Nederland, weet je eigenlijk al dat je ze niet schoon kunt houden.

 

Tip 7) Spreek een terug-vind-plek af met je vrienden. Bij binnenkomst is iedereen er nog helemaal bij, dus spreek dan direct een plek met zijn allen af. Mocht er dan iemand kwijtraken van de groep, is deze persoon altijd weer naar die plek terug te leiden, waar jij hem of haar dan vervolgens op kunt halen om het verloren schaap weer bij de rest van de groep te kunnen voegen 😊

 

Tip 8) Dames, neem een plastuitje mee. Dit zijn kartonnen tuitjes die je kunt kopen bij elke drogisterij. Ze zijn voor eenmalig gebruik en kun je gebruiken om doorheen te plassen als je niet op zo’n vieze dixie wil gaan zitten. Het tuitje schermt je edele delen af, dus je zou er in theorie zelfs mee kunnen plassen in een heren urinoir. Ik denk niet dat ik het je aanraadt, maar het kan wel hilarische momenten opleveren haha. Tja, when you’ve gotta go, you’ve gotta go right?

 

 

Tip 9) Kies een handige tas. Zelf heb ik altijd 2 tassen bij me. 2?? Hoezo 2 hoor ik je bijna denken? Nou, ik heb een grote rugtas bij me waar ik een handdoekje in heb zitten, zonnebrand, mijn powerbank, een jasje en een lange broek voor de avond. Deze laat ik altijd achter in mijn kluisje, dus dan snap je al waar tas nummer 2 voor dient. Die gebruik ik voor mijn telefoon, geld, plastuitje, zakdoekjes en andere handige dingetjes waar ik niet zonder kan 😊 Meestal kies ik voor een schoudertasje of heuptasje, zodat ik er niet mee in mijn handen loop en gewoon lekker los kan gaan op de muziek.

 

Tip 10) Maak een planning, maar toch ook weer niet. Ja dat klinkt lekker tegenstrijdig, maar ik kan het uitleggen. Kijk thuis alvast hoe laat en waar jouw absolute favoriete band of artiest komt optreden, zodat je die in elk geval niet mist. Zet een wekkertje in je telefoon een half uurtje voor tijd, zodat je er aan herinnerd wordt. Laat verder de dag gewoon lekker over je heen komen. De bedoeling is dat je chillt met je vrienden omringd door likeminded people die van dezelfde muziek en omgeving komen genieten. Dan zou het toch zonde zijn als je de helft van het plezier mist door de hele dag bezig te zijn met timetables en heen en weer rennen van stage naar stage, area naar area.

Just relax and enjoy!!