Fashion, Stijlen

Urban outfit

HOF Urban blog hoofdfoto

URBAN OUTFIT

HOF Urban blog avond

Kenmerken van de oldschool hiphop

HOF Urban blog streetkid

 

Urban kleding is er voor iedereen die van straatcultuur houdt. Ruimzittende hoodies, trainingspakken van Nike en Adidas, een goede set sneakers onder een ripped jeans of leggings en je outfit is compleet. Urban is stoer, een beetje ruig en heeft een hippe touch. In deze stijl komen veel kenmerken van de oldschool hiphop uit de 90s terug zoals snapbacks, hoedjes, truien en sweaters.

In de grote stad, waar het woord urban vandaan komt, zijn hiphop en RnB uitgegroeid tot grote muziekstijlen en domineerden ze de straatcultuur van die tijd. De muziek was redelijk ondergronds en men wilde graag de stoerste en minst geinteresseerde zijn omdat dat paste bij het imago van de muziek. Binnen de kledingstijl zie je deze nonchalane terug in de vorm van losse veters, oversized hoodies en de eenvoudigheid van de outfits.

Skate-wereld

HOF Urban blog sweaterDe ‘ik geef niet om hoe ik er uit zie’ houding van hiphop, maar ook zeker vanuit de skate-wereld zorgde voor een casual, simpele en comfortabele manier van kleden. Niet alleen hoodies, maar ook overhemden en eenvoudige T-shirts passen bij urban, evenals mutsen, bomberjacks en joggingsbroeken.

Het gaat bij urban meer om het comfort van de kleding dan om de look, alhoewel daar tegenwoordig een verschuiving in plaats vindt en veel jongeren bewust comfortabele kleding aan doen, juist om een bepaalde look te creëren. Dit toont maar weer mooi aan dat mode altijd in beweging is!
Over beweging gesproken, bij urban wordt ook veel sportkleding gedragen. Het liefst een compleet trainingspak van hetzelfde merk en in dezelfde kleur, dat maakt de look af en zeg nou zelf, dat staat ook gewoon veel beter. Adidas en Nike zijn erg gewild, net als Lacoste en Fila. Draag een fannypack bij je trainingspak en je bent klaar om de straat op te gaan of beter nog: naar een festival!

 

HOF Urban blog truiStreetwear Essentials

Bij House of Festivals bieden we jou de streetwear essentials die je nodig hebt om helemaal fris aan te komen op festivals als I <3 Urban, Woo Hah! of Urban Lovers. Onze outfits worden gedragen door mensen die liefde hebben voor straatcultuur en de bijbehorende muziek of gewoonweg niet te moeilijk willen doen voor hun uiterlijk maar er wel goed uit willen zien.

                                                                                Love our Streetwear fashion

 

HOF Urban blog reuzenrad

Related Posts